Dear pigs, is een Brussels artistiek collectief dat vertrekt vanuit de gebruiker om een interventie vorm te geven.

De interventies ontstaan vanuit een doorgedreven samenwerking met de toekomstige gebruikers. De leerlingen van een school, bibliotheekbezoekers, wijkbewoners,... worden uitgenodigd om mee te werken zowel in de ontwerpfase als bij de uitvoering. Al doende eigenen ze zich het project toe en onstaan duurzame samenwerkingen. Dear pigs, staat hierbij in voor de voorbereiding van de ateliers en het geven van input tijdens de workshops.

We zien de basis van een installatie, tijdelijk of definitief, het liefst als een resultaat van deze methodologie. Wanneer we een nieuwe opdracht aanvatten, wordt het eindresultaat onderweg zichtbaarder. Samen met de opdrachtgever bekijken we de initiƫle vraag en kunnen we met onze ervaring deze breder stellen. Voor ons staat dan ook het traject centraal en niet het eindresultaat op zich.

Dear pigs, vertaalt een opdracht eigengereid in een nieuw verhaal, met onverwachte wendingen.

Dear pigs, is een meerkoppig wezen dat momenteel bestaat uit Jan Laute, Lode Vranken en Pieter Hollants.

referentieprojecten
- MEDIALAB Muntpunt (Brussel, september 2019)
- Tuin CC Jacques Franck (gemeente St-Gillis i.s.m. AAC)
- Paviljoen on Tour - mobiele klas en gemeenschapsruimte (Paviljoenschool, Schaarbeek, in het kader van Bruzz-it en Wijkcontract Stephenson)
- Studie speelplaatsen (Perspective.brussels en Brussel Leefmilieu i.s.m. AAC-OMGEVING-21 Solutions-CUISTAX)
- Court-circuit editie 2019, samen met 300 vrijwilligers de bestaande tekening herwerken en uitbreiden (Cultureghem, Anderlecht September 2019)
- KOER, verbouwing en masterplan voor een socio-culturele werkplaats (Gent 2019)